Ce este argumentarea și la ce ne folosește?

Care este discursul perfect? Există el sau este doar un produs cu care cei care susțin cursuri de public speaking încearcă să ne atragă? Cât de importantă este argumentarea unei idei? Practic, argumentele corecte te pot face de neînvins într-o dezbatere de idei sau în orice discuție la care iei parte.
Argumentarea este un proces mental care are ca scop găsirea unor temeiuri (a unor idei) în favoarea unei concluzii. Argumentarea asta seamănă puțin cu o mica cercetare – ai o idee pentru care cauți dovezi, dovezi cât se poate de reale, nu inventate! Pentru că dacă forțezi dovezile…atunci argumentarea ta poate fi demontată foarte ușor de cineva care știe regulile de bază din argumentare.Vom vedea despre ce este vorba ceva mai târziu…
În urma argumentării se obține argumentul. Practic, argumentul este o construcție care susține o concluzie! Putem spune că argumentul este format din două componente- premisele și concluzia. Premisele sunt faptele cunoscute (care pot fi luate ca atare), în timp ce concluzia este un fapt necunoscut, este acea noutate pe care o oferim interlocutorului nostru. Despre premisele unui argument se pretinde că sunt adevărate!
Există cuvinte care îți arată că urmează o premise. Indicatorii de premise sunt: „deoarece“, „întrucât“, „fiindcă“ sau „pentru că…“ Concluziile sunt precedate de indicatori specifici, printre care „deci“, „prin urmare“, „așadar“, astfel“ sau „rezultă că…“

Image

Educaţia prin dezbateri în judeţul Argeş

Proiectul se adresează unui număr de 212 persoane, dintre care 96 de elevi ai învăţământului gimnazial din judeţul Argeş.