DaDar a ajuns la final

Proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“ a ajuns la final. În cadrul ultimei etape, echipele celor patru școli s-au duelat, ieri, la Școala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, într-o întrecere de dezbateri. Tinerii au argumentat pro și contra pe tema egalității de șanse pe piața muncii, dar și în politică. La final, câștigători au fost elevii Școlii Gimnaziale „Tudor Vladimirescu“ din Pitești care vor merge GRATUIT, alături de IDEE în tabără, în luna august. Cea de-a doua finalistă a fost Școala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, în timp ce „Matei Basarab“ și „Traian“ au terminat pe ultimul loc al podiumului.

Educaţia prin dezbateri în judeţul Argeş


- Lupta împotriva discriminării de gen
- Prevenirea sarcinilor nedorite
- Implicarea copiilor şi tinerilor în dezbateri publice

Scopul proiectului constă în combaterea discriminării de gen şi creşterea gradului de conştientizare în legătura cu prevenirea sarcinilor nedorite în rândul a 96 de elevi din ciclul gimnazial din judeţul Argeş, prin participarea la dezbateri publice. Activităţile contribuie la creşterea calităţii procesului educational din judeţ, la dezvoltarea abilitaţilor de comunicare, relaţionare si socializare, la promovarea respectului diversităţii şi la creşterea gradului de conştientizare în ceea ce priveşte educaţia sexuală a elevilor din ciclul gimnazial.

Da...dar...

„Daaa....ideea ta este una bună și o respect, dar...pe de altă parte, eu susțin că...“

Start în proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“

Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație a făcut primii pași în implementarea proiectului „Educație prin dezbateri în județul Argeș“, proiect derulat în parteneriat cu Ambasada Franței la București.
Astfel, zilele trecute, echipa IDEE a mers la Pitești pentru a se întâlni cu directorii celor patru unități de învățământ care vor lua parte la proiect: Şcoala Gimnazială „Virgil Calotescu“ Bascov, Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu“ Piteşti, Şcoala Gimnazială „Traian“ Piteşti și Şcoala Gimnazială „Matei Basarab“Piteşti.

Previous Next

Fără discriminare de gen la școală

Femeile din Coreea nu au voie să facă sushi pentru că au mâinile prea mici. Așadar, doar bărbații au dreptul să prepare sushi în această țară. Am aflat această informație de elevii din grupul țintă din proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“. Și nu a fost singurul exemplu pe care elevii de gimnaziu l-au dat pe tema discriminării de gen. Au știut și ce sunt stereotipurile și prejudecățile, iar la finalul atelierului s-au pregătit pentru concursul de dezbateri.

IDEE, premiată pentru implicarea în educație

Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (IDEE) a fost premiată de Ambasada Franței la București în cadrul unui apel la proiecte destinate societății civile, implicate în susținerea drepturilor și libertăților copiilor.
Proiectul Educația prin dezbateri în județul Argeș are ca scop combaterea discriminării de gen, dar și creșterea conștientizării  în legătură cu prevenirea unor sarcini nedorite. Din grupul țintă fac  parte 96 de elevi de gimnaziu din patru unități de învățământ din județul Argeș (Şcoala gimnazială „Virgil Calotescu", Bascov;Şcoala gimnaziala „Tudor Vladimirescu“, Piteşti; Şcoala gimnaziala „Traian“, Piteşti;Şcoala gimnaziala „Matei Basarab“, Piteşti), 96 de părinți sau tutori ai elevilor și 20 de cadre didactice. Proiectul este implementat cu ajutorul unor mese rotunde și a dezbaterilor desfășurate la nivelul grupurilor vulnerabile și se derulează în perioada 12 noiembrie 2018-31 mai 2019.

Previous Next

Despre comportamente de risc...cu elevii de gimnaziu

Care sunt principalele comportamente de risc care îi pot afecta pe elevii de gimnaziu, care sunt consecințele lor fizice și emoționale și cum se poate ajunge la abandon școlar? Am încercat să aflăm răspunsurile împreună cu elevii școlilor partenere în proiectul „Educație prin dezbateri în județul Argeș“.

Informații IDEE

Înființată la sfârșitul anului 2007, asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație reunește cadre didactice și specialiști în domeniul educației. Activitatea sa până în acest moment s-a concentrat pe organizarea structurilor interne și pe definirea priorităților de lucru, axate pe constituirea unor grupuri de lucru care se specializează în elaborarea de itemi și teste.